• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Kuchnia rosyjska: Przepisy na borszcz i pierogi

Warzywa, owoce i grzyby mogą wywodzić się z różnych źródeł. Oczywiście te najzdrowsze będą uprawiane w sposób ekologiczny. Są jednak trochę droższe od innych. Dzieje się tak, bo hodowcy, którzy zajmują się ich uprawą, wykorzystują tylko naturalne nawozy. Muszą również liczyć się z pokaźniejszym ryzykiem zniszczenia artykułów przez różnego rodzaju owady. Ekologiczne warzywa i owoce nie mogą być pryskane środkami chemicznymi. To wszystko sprawia jednak, że mają na pewno mnóstwo poprawniejszy smak oraz zapach – przetestuj Sklep Fungopol – Grzyby Marynowane, Suszone, Mrożone. Dzięki temu ostatniemu łatwiej nam rozpoznać w sklepie zdrowe produkty. Zazwyczaj na pierwszy rzut oka wyglądają gorzej aniżeli artykuły wyhodowane przy pomocy środków chemicznych. Pomidory czy marchewki mają nieregularny kształt. Także truskawki nie są kolosalne oraz nie wyglądają tak samo. Jednakowo jest z jabłkami. Te ekologiczne zwykle mają bledszy, mniej równomierny kolor. Należałoby się jednakże tym nie zrażać. Artykuły wyhodowane przy estymie zasad uprawy ekologicznej z pewnością mają bardziej intensywny aromat oraz smak, którego brakuje wszystkim innym.

1. Czytaj dalej

2. Kontynuuj

Kuchnia holenderska: Przepisy na stroopwafels i haring

Categories: Kulinaria

Comments are closed.